Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Clark Gable vond Marilyn Monroe vies'

Shownieuws

Clark Gable heeft nooit een affaire gehad met Marilyn Monroe. Uit een biografie over de 'Gone with the wind'-acteur blijkt dat hij de blonde seksbom vies vond.

'Clark Gable vond Marilyn Monroe vies'

Clark Gable heeft nooit een affaire gehad met Marilyn Monroe. Uit een biografie die David Bret schrijft over de acteur uit onder meer 'Gone with the wind' blijkt dat Gable de blonde seksbom vies vond. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Post.

In 'Clark Gable: the tormented star', die in september uitkomt, stelt Bret dat Gable totaal niet geïnteresseerd was in Monroe. De acteur had smetvrees en de blondine zou het nooit zo nauw hebben genomen met de persoonlijke hygiëne. Ze droeg naar verluidt nooit ondergoed. "Marilyn ging zelden in bad en sliep naakt", schrijft Bret in het boek. "Ze at bovendien in bed en veegde de restjes onder de lakens voordat ze ging slapen."

De donkerharige Hollywood-ster walgde van de gewoontes van Marilyn, maar zij had naar verluidt wel een oogje op hem. Volgens Bret bewaarde ze een gesigneerde foto van Clark in haar slaapkamer.

Clark Gable overleed in 1960 op 59-jarige leeftijd aan een hartaanval. 'The misfits', met als tegenspeelster Marilyn Monroe, was zijn laatste film. Ook voor Marilyn was het de laatste film die ze voltooide. In 1962 overleed het Playboy-model aan een overdosis pillen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen