Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live Earth van start in Amsterdam

Shownieuws

In Amsterdam is vandaag Live Earth Alert! van start gegaan, de kleinschalige versie van het wereldwijde muziekevenement Live Earth. O.a . Ali B treedt op.

(Novum/AP) - In het Westerpark in Amsterdam is vandaag Live Earth Alert! van start gegaan, de kleinschalige versie van het wereldwijde muziekevenement Live Earth. Minister Jacqueline Cramer (VROM) opende om 12.00 uur de Nederlandse editie van de concertreeks die mensen bewust moet maken van klimaatveranderingen.

De hele dag vinden er optredens plaats van onder meer Ali B, Jeckyll & Hyde en Fedde le Grand. Ook treden er veel stand-up comedians op en kunnen bezoekers met 3FM Serious Politics en BN'ers discussiëren over het klimaatprobleem. De gesprekken worden geleid door Beau van Erven Dorens.

Op een groot scherm zijn de concerten uit de verschillende andere landen te volgen, waarvan de eerste edities vannacht van start gingen in Sydney en Tokio, waar initiatiefnemer Al Gore het publiek via een videoverbinding toesprak. Later zijn ook in Shanghai, Hamburg, Londen, Johannesburg, Washington en New York aan de beurt. Op het strand van Rio de Janeiro wordt de concertreeks afgesloten.

In de negen steden op zeven continenten treden in totaal 150 artiesten op. Daaronder megasterren als Madonna, Genesis, Metallica, The Police, Lenny Kravitz en Red Hot Chili Peppers.

Op Nederland 3 en 3FM zijn alle festiviteiten rondom Live Earth te volgen. Vermoedelijk bereiken de concerten wereldwijd via internet en televisie meer dan twee miljard mensen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen