Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Retrospectief Valentino in museum in Rome

Shownieuws

In het Ara Pacis museum in Rome is een retrospectief van de Italiaanse modeontwerper Valentino te zien. Hij ontwierp trouwjurken voor Jackie Kennedy en Máxima.

Retrospectief Valentino in museum in Rome

(Novum/AP) - In het Ara Pacis museum in Rome is een retrospectief van de beroemde Italiaanse modeontwerper Valentino te zien. De opening van de expositie was vrijdag de eerste van een reeks festiviteiten rondom de 45-jarige carrière van Valentino Garavani, de man die onder meer de klassieke trouwjurken ontwierp voor Jacky Kennedy, toen zij trouwde met Aristoteles Onassis, en prinses Máxima.

Op de tentoonstelling zijn meer dan tweehonderd ontwerpen van de 75-jarige Valentino te zien, maar ook schoenen en accessoires van zijn hand. Ook is er een speciale ruimte ingericht met jurken die zijn gedragen door zijn meest beroemde klanten, onder wie wijlen prinses Diana en actrices Julia Roberts en Elizabeth Taylor.

Op zaterdag presenteert Valentino nabij het Vaticaan zijn wintercollecties voor het aankomende jaar. Na afloop vindt er een bal plaats voor duizend genodigden.

Valentino brak in 1962 in Florence door als couturier toen zijn eerste show in het Palazzo Pitti als een ware openbaring werd gezien door modekenners. Eind jaren zeventig is zijn kenmerkende V-logo niet meer weg te denken en krijgt hij een eigen parfum. In de jaren tachtig opent hij boetieken in Japen en de Verenigde Staten, waar hij tot op heden succesvol is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen