Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol voor Jim Carrey in 'A christmas carol'

Shownieuws

Jim Carrey gaat Scrooge spelen in een remake van het beroemde kerstverhaal uit 1843 van Charles Dickens, 'A christmas carol'. Robert Zemeckis regisseert.

Hoofdrol voor Jim Carrey in 'A christmas carol'

Acteur Jim Carrey gaat de oude en verbitterende vrek Ebenezer Scrooge spelen in een remake van het beroemde kerstverhaal uit 1843 van Charles Dickens, 'A christmas carol'. Dat meldt een woordvoerder van Walt Disney Co.. De film wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Robert Zemeckis, die ook het script schreef.

Zemeckis, die in 1994 een Oscar won voor 'Forrest Gump', bewerkte het script speciaal voor Carrey, die Scrooge in verschillende fases van zijn leven zal spelen. De 45-jarige acteur kruipt tevens in de huid van de drie spoken uit het verhaal. In 'A christmas carol' worden beelden van echte acteurs vermengt met die van 3D-animatiefiguren.

Van Zemeckis, die ook films maakte als 'Back to the future', 'Who framed Roger Rabbit' en 'The polar express', komt later dit jaar ook nog de klassieker 'Beowulf' uit, met onder anderen Angelina Jolie en Anthony Hopkins.

Het is niet voor het eerst dat Carrey te zien zal zijn in de verfilming van een kerstverhaal. Zeven jaar geleden speelde hij de hoofdrol in 'How the Grinch stole christmas', van Ron Howard, dat is gebaseerd op het populaire verhaal van Dr. Seuss.

Het verhaal van Dickens, waarin Scrooge op de nacht voor kerst in zijn dromen tot inkeer komt, is al vaker bewerkt tot een film. Zo kwam in 1938 'A christmas carol' uit met Reginald Owen als Scrooge. In 1951 speelde Alastair Sim de titelrol in de film 'Scrooge'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen