Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matige start voor wereldwijde tv-hit The Phone

Shownieuws

The Phone, de wereldwijde televisiehit van producent en presentator Beau van Ervan Dorens, heeft in Nederland met 334 duizend kijkers een matige start gemaakt.

Matige start voor wereldwijde tv-hit The Phone

The Phone, de wereldwijde televisiehit van producent en presentator Beau van Ervan Dorens, heeft vrijdagavond in Nederland met 334 duizend kijkers een matige start gemaakt. Een vergelijkbaar avonturenprogramma van de Avro, Wie is de Mol, trok gemiddeld 1,2 miljoen kijkers per aflevering.

In het programma horen twee nietsvermoedende mensen in een stad een mobiele telefoon rinkelen. Als ze opnemen zegt een stem: 'Wil je 25 duizend euro winnen, druk dan op 1'. Wat volgt is een race door de stad, waarin de twee kandidaten strijden om het geldbedrag. Het geheel wordt gefilmd door camera's, onder meer vanuit een helikopter. De eerste aflevering speelde zich af in Haarlem.

Op de televisiebeurs in Cannes was het programma eerder dit jaar een grote hit. Vanuit de hele wereld werd belangstelling getoond voor het format van Van Ervan Dorens, dat aan meer dan dertig landen ook daadwerkelijk werd verkocht. Een van de kopers was het Amerikaanse Freemantle, de producent van succesformules als Idols en The Apprentice.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen