Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hommage aan zangeres Conny Vandenbos

Shownieuws

Artiesten als Saskia & Serge en Benny Neyman brengen op zondag 2 december in theater De Meervaart in Amsterdam een ode aan Conny Vandenbos.

Artiesten als Saskia & Serge en Benny Neyman brengen op zondag 2 december een ode aan Conny Vandenbos in theater De Meervaart in Amsterdam. Zij maken een keuze uit het uitgebreide oeuvre van de zangeres, die vijf jaar geleden op 65-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker.

Met tekstschrijvers Herman Pieter de Boer en Jan Simon Minkema wordt tussen de optredens op het podium over Conny gesproken. Ook fotografe Patricia Steur, kleinkunstenaar Mylou Frencken en NCRV-presentator Gregor Bak werken mee aan de hommage aan Vandenbos.

Op de dag van de voorstelling wordt bovendien een nieuwe cd-box gepresenteerd. Verdeeld over vijf cd's zijn honderd liedjes van Conny geselecteerd. De box bevat drie nooit eerder uitgebrachte stukken van de zangeres en enkele favoriete nummers van haar fans.

Conny Vandenbos, die geboren werd als Conny Hollestelle, scoorde in de jaren zestig en zeventig grote hits in de hitparade met nummers als 'Roosje mijn Roosje', 'Ome Arie' en 'Ik ben gelukkig zonder jou'. Ruim veertig jaar geleden behaalde zij voor Nederland een elfde plek op het Eurovisie Songfestival met het nummer ''T is genoeg'. Eind jaren tachtig begon Vandenbos als radiopresentatrice bij enkele regionale omroepen en het landelijke Radio Noordzee Nationaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen