Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen uitspraak in kort geding Linda de Mol

Shownieuws

De rechtbank in Den Haag heeft Linda de Mol in haar vete met de Belastingdienst doorverwezen naar de belastingrechter. Het kort geding diende vrijdag.

Geen uitspraak in kort geding Linda de Mol

De rechtbank in Den Haag heeft Linda de Mol in haar vete met de Belastingdienst vrijdag doorverwezen naar de belastingrechter. De presentatrice spande onlangs een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat. Ze ruziet met de fiscus over de afdracht van loonbelasting en eist duidelijkheid in de kwestie.

De 42-jarige blondine maakte met haar bedrijf Linda de Mol Producties diverse programma's voor Tien, de tv-zender van haar broer John de Mol. Met de Belastingdienst zou zij in het eerste televisieseizoen hebben afgesproken dat zij zou worden behandeld als een ondernemer die een dienst verleent aan Talpa.

In het tweede seizoen zou daaraan niets zijn veranderd. Maar de Belastingdienst stelt nu dat Linda moet worden gezien als een werknemer van Talpa. John de Mol moet daarom loonbelasting afdragen voor zijn zus. Hij heeft haar al enkele maanden niet uitbetaald en wil dit niet doen voordat duidelijk is of hij loonbelasting voor haar moet betalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen