Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anneke van Giersbergen verlaat The Gathering

Shownieuws

The Gathering moet verder zonder leadzangeres Anneke van Giersbergen. Het gezicht van de band wil iets anders. De komst van een kind heeft haar veranderd.

The Gathering moet verder zonder Anneke van Giersbergen. Het gezicht van de band is toe aan iets anders. "Ik heb sinds twee jaar een kind en dat heeft me veranderd", vertelt de 34-jarige zangeres. "The Gathering was een fulltime baan en dat werd me te veel", legt ze uit. "Ik probeer nu eigenlijk een verklaring te formuleren voor iets dat ik al langer in mijn hart voel."

Een speciaal afscheidsconcert komt er niet. Het laatste optreden van de band samen met Anneke is 4 augustus op het festival Ankkarock in Finland. "Ik heb al van meerdere fans gehoord dat ze afreizen naar Finland om mijn afscheid mee te maken en dat vind ik erg leuk", vertelt Van Giersbergen. De band is overstelpt met reacties van fans. "De meeste fans reageerden wel oké en hebben me verteld dat ze nu The Gathering en mij allebei gaan volgen."

Diverse bronnen melden dat The Gathering werkt aan een nieuw album, dat nu met behulp van verschillende gastzangers en -zangeressen tot stand zal komen. Anneke gaat solo verder. Met haar nieuwe band Agua de Annique kiest ze voor een meer 'poppy' geluid. In het najaar verschijnt het debuutalbum 'Air'.

The Gathering werd in 1989 gevormd. De bandleden omschrijven hun muziekstijl als triprock. Anneke van Giersbergen kwam later bij de formatie en was als eerste te horen op het derde studioalbum 'Mandylion'. Haar komst liep parallel met de doorbraak van The Gathering bij een groter publiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen