Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Kooten en De Bie samen te gast in tv-programma

Shownieuws

Kees van Kooten en Wim de Bie zijn zaterdag te gast in het Vara-programma De Zomer Draait Door. Het satirische duo zou voor het laatst samen op tv te zien zijn.

Kees van Kooten en Wim de Bie zijn zaterdag te gast in De Zomer Draait Door. Het legendarische duo praat met presentator Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts over hun ruim veertigjarige samenwerking. Volgens het Vara-programma is het de laatste keer dat Van Kooten en De Bie samen op de Nederlandse televisie verschijnen.

De aanleiding voor het vraaggesprek met Matthijs van Nieuwkerk is de overzichtstentoonstelling 'Van Kooten en De Bie: En wel hierom!', die vanaf donderdag te zien is in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Het cabaretduo maakte satirische tv-programma's als Het Gat van Nederland en Keek op de Week. In 1998 verzorgden zij hun laatste gezamenlijke reguliere uitzending. Het werk van Kees van Kooten en Wim de Bie is van grote invloed geweest op de Nederlandse televisiesatire en -humor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen