Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Macy Gray vindt Bush dom en psychotisch

Shownieuws

Macy Gray verlangt naar een nieuwe held voor het Amerikaanse volk. "Tegenwoordig is onze grootste leider president Bush, die heel dom en psychotisch is."

Macy Gray vindt Bush dom en psychotisch

Macy Gray verlangt naar een nieuwe held voor het Amerikaanse volk. "In de jaren zestig hadden we Martin Luther King, Malcolm X en JFK", zegt de zangeres. "Tegenwoordig is onze grootste leider president Bush, die heel dom en psychotisch is."

De nieuwe held kan volgens Gray heel goed uit de creatieve hoek komen. "Misschien is die persoon wel een zanger of een acteur. Het is belangrijk dat acteurs en zangers de handen ineen slaan en het initiatief nemen."

Wat er in Amerika moet veranderen, is voor de 39-jarige artieste duidelijk. "We zouden een democratie moeten zijn en ons niet bezig moeten houden met vechten en terrorisme, want we zijn zelf terroristen, door wat we doen in andere landen."

Een democratie is Amerika volgens Gray al lang niet meer. "Ons Amerikanen is jarenlang voorgehouden dat we een democratie zijn", stelt ze. "Maar er zijn veel beslissingen genomen waar we het niet mee eens waren, zoals de oorlog. We moeten onze democratie heroveren en onze vrijheid van meningsuiting."

Gray heeft zelf geen probleem zich te uiten, zo bewijst haar vierde studioalbum 'Big', dat zij in maart uitbracht na een muzikale pauze van vier jaar. "Het heet 'Big' vanwege mijn grote hersenen, mijn grote hart en mijn grote kont", grapt ze. Dit jaar hoopt ze eveneens haar filmcarrière nieuw leven in te blazen. "Ik ga weer wat scripts lezen en speel waarschijnlijk begin volgend jaar weer in een film." Eerder was Gray te zien in films als 'Training day', 'Spider-Man' en 'Domino'.

Haar stem en muziek mogen dan lieflijk klinken, haar voorkeur op het gebied van films is dat niet. "Ik houd van thrillers en actiefilms, van geweld en seks." Oppervlakkig mag een film echter niet zijn. "Ik wil films maken die mensen onthouden, films die je iets leren en die blijven hangen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen