Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jort Kelder neemt De Pers onder de loep

Shownieuws

Jort Kelder gaat de redactie van de gratis krant De Pers adviseren. "We gaan in vier sessies bekijken wat er beter kan aan de krant", vertelt de journalist.

Jort Kelder gaat de redactie van de gratis krant De Pers adviseren. Dat vertelt de journalist, die benaderd was als hoofdredacteur van het dagblad, maandag in De Volkskrant. "We gaan in vier sessies bekijken wat er beter kan aan de krant."

Investeerder Marcel Boekhoorn, met wie Jort bevriend is, en hoofdredacteur Ben Rogmans zouden Kelder om advies hebben gevraagd vanwege zijn 'frisse blik'. "Ik weet natuurlijk ook geen pest van kranten", stelt hij. "Ze wilden gewoon dat een etter met een frisse blik duidelijk maakt wat er allemaal niet deugt. Iemand die de boel eens lekker onderuit schoffelt."

Volgens Kelder gaat het vier maanden na de lancering best goed met De Pers, maar is de krant 'niet spraakmakend' genoeg. "Mensen vinden hem best goed. Maar zouden hem niet missen als hij er niet was. De krant roept ook geen emotie op", verklaart de voormalige hoofdredacteur van Quote. "De pers heeft de wittebroodsweken gehad en in recordtempo een kwaliteits-freesheet uit de persen gestampt. Knap. Maar nu wordt het tijd een merk te bouwen, spraakmakend te worden. Misschien kan ik ze wat ideetjes aan de hand doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen