Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live Earth-concert in Rio van de baan

Shownieuws

Het concert van Live Earth in Rio de Janeiro is afgelast. Een rechter heeft het concert verboden omdat de politie niet genoeg manschappen heeft.

(Novum/AP) - Het Live Earth-concert in Rio de Janeiro is afgelast. Een rechter heeft het verboden omdat de politie van de Braziliaanse stad niet genoeg personeel heeft om de veiligheid van het publiek te garanderen.

Het gratis concert zou zaterdag naar verwachting 700 duizend belangstellenden trekken en de politie zou niet de middelen hebben om een dergelijk grote massa goed te begeleiden. De politie is druk bezig met de voorbereidingen voor de Pan American Games, die van 13 tot 29 juli worden gehouden, stelde de rechter. De politie is ondertussen ook nog bezig met een operatie die is gericht tegen de drugsbendes in de sloppenwijken van Rio. Live Earth vindt wereldwijd plaats om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

In Londen treden zaterdag artiesten als Madonna, the Beastie Boys, the Black Eyed Peas, Keane en the Red Hot Chili Peppers op in het Wembley-stadion. Andere concerten vinden plaats in Shanghai, Johannesburg, Sydney, Tokyo en het Amerikaanse East Rutherford. Er staat ook het een en ander te gebeuren op Antarctica, maakte de organisatie bekend.

Live Earth moest op de zevende dag van de zevende maand van het jaar 2007 alle zeven continenten omvatten. De concerten, die wereldwijd door 120 televisiestations worden uitgezonden, trekken mogelijk een publiek van twee miljard mensen.

De concerten vormen de aftrap voor een nieuwe internationale klimaatcampagne onder de naam Save Our Selves. De opbrengsten komen ten goede aan de stichting Alliance for Climate Protection, die geleid wordt door de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen