Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk ook Plopsapark in Rotterdam

Shownieuws

Naast de Rotterdamse muziekhal Ahoy komt mogelijk nog een Plopsapark. Maandag werd al duidelijk dat een Nederlands Plopsapark wordt gebouwd bij Coevorden.

Naast de Rotterdamse muziekhal Ahoy komt mogelijk een Plopsapark. Maandag werd al duidelijk dat een Nederlands Plopsapark wordt gebouwd naast Center Parcs De Huttenheugte, in de buurt van Coevorden.

Over het Rotterdamse themapark vinden nog gesprekken plaats met de stad Rotterdam, laat het Belgische Studio 100 vandaag weten. Als die positief uitpakken, wordt mogelijk rond 2010 begonnen met de bouw van een tweede Plopsapark in Nederland. De werkzaamheden bij De Huttenheugte gaan in januari van start. Naar verwachting wordt het park rond kerstmis volgend jaar geopend.

Het Drentse themapark zal bestaan uit een overdekt deel van tienduizend meter en een openluchtdeel van vijfduizend meter. Alle bekende figuren van televisieproducent Studio 100 krijgen een eigen zone: Kabouter Plop, Samson & Gert, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy en het Huis van Anubis komen allen aan bod. Op jaarbasis verwacht het bedrijf, dat vijftien miljoen euro investeert, alleen al in het Plopsapark in Drenthe driehonderdduizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen