Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook 'Soldaat van Oranje' krijgt musicalversie

Shownieuws

Edwin de Vries schrijft het script voor de musical 'Soldaat van Oranje'. De 57-jarige acteur en filmscenarist maakt hiermee zijn musicaldebuut.

Edwin de Vries schrijft het script voor de musical 'Soldaat van Oranje'. De 57-jarige acteur en filmscenarist maakt zijn musicaldebuut. De productie, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Hazelhoff Roelfzema, wordt tegelijkertijd in het Nederlands en in het Engels ontwikkeld. De Engelse werktitel is 'Rebel and the queen'.

Het boek is verfilmd in 1977. De oorlogsfilm met Rutger Hauer en Jeroen Krabbé betekende de doorbraak voor regisseur Paul Verhoeven. Rogier van Otterloo componeerde de klassiek geworden soundtrack.

Eerder was De Vries als auteur en producent verantwoordelijk voor films als 'Left luggage', 'De vriendschap' en 'The discovery of heaven'. Momenteel werkt hij met zijn vrouw Monique van de Ven aan 'Zomerhitte', het regiedebuut van Van de Ven.

De muziek van 'Soldaat van Oranje' wordt geschreven door de Amerikaan Tom Harriman. Hij is de componist van de muziek van tv-series als The Sopranos en Baywatch. Harriman werkte samen met sterren als Sergio Mendes en Barry White.

De teksten voor de liedjes in 'Soldaat van Oranje' komen van de hand van Pamela Philips Oland. Zij schreef hits voor onder anderen Whitney Houston en de Dolly Dots. De Engelse teksten worden vertaald door Han Kooreneef, die eerder schreef voor onder anderen Marco Borsato en Di-rect.

Inmiddels zijn de eerste demo's opgenomen in zowel de Nederlandse als de Engelstalige versie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen