Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Newman schenkt miljoenen aan oude school

Shownieuws

Paul Newman heeft 7,5 miljoen euro geschonken aan Kenyon College in Ohio. De acteur studeerde in 1949 af aan deze school, in de richtingen drama en economie.

(Novum/AP) - Paul Newman heeft bijna 7,5 miljoen euro geschonken aan Kenyon College in Ohio. De 82-jarige acteur studeerde zelf in 1949 af aan deze hogeschool, in de richtingen drama en economie. Het geld is bedoeld om beurzen van te betalen voor getalenteerde studenten.

Newman en zijn vrouw, Joanna Woodward, hebben al eerder anoniem geld geschonken aan Kenyon College. "Mijn tijd op deze school was één van de gelukkigste en leerzaamste periodes in mijn leven", verklaarde Newman. "En ik vind dat we moeten doen wat we kunnen om jongeren die dat verdienen ook de mogelijkheid te geven tot hoger onderwijs."

Vorige week kondigde Newman, die te zien was in klassiekers als 'Butch Cassidy and the sundance kid' en 'Cool hand Luke', aan te stoppen met acteren. "Je begint je geheugen te verliezen, je zelfverzekerdheid en je fantasie. Voor mij is het einde verhaal", zei hij. "Ik doe dit al vijftig jaar lang, dat is genoeg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen