Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanggroep Il Divo past in rijtje topmerken

Shownieuws

Il Divo is een merk. Dat erkent de vierkoppige zanggroep meteen. Het leidde al tot veel succes. De groep toert de wereld rond. Op 2 juli staan ze in Ahoy.

De danspasjes, zanglijnen en liedjes in de wereldtournee van Il Divo zijn zo uitgedacht, dat de vierkoppige zanggroep bijna in het rijtje merken als Coca-Cola, Nike en McDonalds te scharen is. De heren winden er zelf ook geen doekjes om. "Je zou Il Divo inderdaad een merk kunnen noemen", zegt tenor Urs. "Er is ontegenzeglijk een imago om ons heen gebouwd."

Urs, David, Carlos en Sébastien vinden dat niet erg. Il Divo, bij elkaar zijn gebracht door de gewiekste Idols- en Spice Girls- bedenker Simon Cowell, is immers een formule die werkt. De vocale zanggroep verkocht wereldwijd meer dan dertien miljoen albums. Die werden in totaal 104 keer platina en goud. En ook de wereldtournee is een succes. Donderdag vond de aftrap van de Europese tak daarvan plaats in Ahoy in Rotterdam.

De show moet altijd aan alle mogelijke verwachtingen van het publiek voldoen. "Wij zijn perfectionisten", zegt tweede tenor David. "En redelijk geobsedeerd met de gedachte dat we het publiek het hoogst haalbare bieden. Ons betrap je dan ook nooit op overmatig drank- of drugsgebruik. Dat past niet bij ons en zou ons niet in staat stellen op dit niveau te presteren."

Il Divo is dus niet bepaald rock-'n-roll. De groep maakt popliedjes met een behoorlijk vleugje opera, zo beschrijven de bandleden hun repertoire. Op persoonlijk vlak geniet het kwartet ook van andere genres. Vooral Urs heeft een uitgesproken andersoortige muzieksmaak. "Ik houd van hardrock en heavy metal. Als er een nummer is dat ik ons nog graag zou horen zingen dan is het 'Still loving you' van The Scorpions. Dat zou mijns inziens geweldig uitpakken, hoewel het behoorlijk experimenteel zou zijn. En uiteraard wordt het moeilijk de platenmaatschappij te overtuigen." Maar wie weet, zegt de tenor, die zeven jaar in Nederland woonde en nog steeds een aardig woordje Nederlands spreekt.

Voor de volgende plaat gaat de groep veel tijd vrijmaken. Dat is nieuw, want de vorige albums werden steeds in afzienbare tijd in elkaar gedraaid. "We willen de magie van ons eerste album nu recreëren", zegt David. "We willen op zoek naar geweldige nieuwe liedjes en nieuwe manieren om met onze stemmen om te gaan. Dat gaat tijd kosten."

De fans kunnen gerust zijn: er komt hoe dan ook een nieuw en vernieuwend album van Il Divo. Voor die tijd is er nog de grote afsluiter van de wereldtournee, die ook in Nederland plaatsvindt: op 2 juli in Ahoy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen