Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spike Lee maakt film over Tweede Wereldoorlog

Shownieuws

Spike Lee gaat een film maken over zwarte soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog meevochten in Europa. Hij vindt het hoog tijd dat thema aan te snijden.

(Novum/AP) - Spike Lee gaat een film maken over de Afro-Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten voor de bevrijding van Europa. Centraal staat hoe de soldaten hun leven waagden voor een land waarin ze voortdurend werden gediscrimineerd. Lee vindt dat dit thema altijd is genegeerd in Hollywoodfilms en dat daar maar eens verandering in moet komen.

De filmmaker benadrukt dat de soldaten vochten voor een democratie waarin ze zelf als tweederangs burgers werden gezien. "Dit wordt een film over mannen die ondanks alles vochten voor een groter geheel."

Lee staat bekend om zijn sociaal bewogen films, zoals 'Jungle fever', waarin het thema racisme aan de orde komt. Ook maakte hij de spraakmakende documentaire 'When the levees broke', over het New Orleans na orkaan Katrina en de nalatigheid van de regering Bush in die bewuste kwestie.

De nieuwe film wordt gebaseerd op de roman 'Miracle at St. Anna', van James McBride. In het boek staan vier soldaten centraal, die in 1944 in Toscane gelegerd waren. Net als het boek wordt de film gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Wanneer het project van start gaat, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen