Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzekeraar wil geld terug van Nena na 'wangedrag'

Shownieuws

Nena is voor de rechter gedaagd wegens een optreden dat zij in 2004 gaf voor een verzekeringsmaatschappij. De Duitse zangeres zou zich hevig hebben misdragen.

Nena wordt voor de rechter gedaagd wegens een optreden dat zij in 2004 gaf voor een verzekeringsmaatschappij. De Duitse zangeres zou zich hevig hebben misdragen op een bedrijfsfeest, waarbij zeshonderd werknemers van de firma aanwezig waren. Dat melden verschillende Duitse media.

Volgens enkele getuigen, die maandag hun zegje deden, maakte de 47-jarige popartieste de indruk dronken te zijn. "Hé, stelletje stropdasdragers, sta daar niet zo stijf", zou Nena het publiek hebben toegeroepen, zo meldt de Duitse krant Bild. "Wat is er mis met jullie, sta nou eens op."

Uiteindelijk zou Nena, die meer zou hebben gepraat dan gezongen, kwaad zijn geworden op de aanwezige werknemers. "Als jullie zo doen, kunnen jullie geen verzekeringen verkopen", zou zij hebben geroepen. "Ik heb die van mij sowieso al opgezegd." Na deze uitlatingen zouden veel toehoorders boos zijn weggelopen.

De verzekeringsmaatschappij wil dat Nena tenminste twintigduizend euro terugbetaalt van de oorspronkelijke honderdduizend euro die zij met de schnabbel opstreek. Haar advocaat heeft gezegd dat zij bereid is vijftienduizend euro op te hoesten, die ten goede moet komen aan een goed doel. Als de twee strijdende partijen niet binnen twee weken tot een overeenkomst komen, zal de rechter uitspraak doen.

Nena, die eigenlijk Gabriele Susanne Kerner heet, scoorde in de jaren tachtig en negentig hits met nummers als '99 Luftballons' en 'Irgendwie, irgendwo, irgendwann'. Een nieuwe versie van dit nummer, dat zij zong in duet met Kim Wilde, bestormde in 2003 opnieuw de hitlijsten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen