Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Operadiva Beverly Sills (78) overleden

Shownieuws

Beverly Sills is maandagavond op 78-jarige leeftijd overleden aan longkanker. De zangeres hielp mee de Verenigde Staten als operaland op de kaart te zetten.

(Novum/AP) - Beverly Sills, de operazangeres uit New York die meehielp de Verenigde Staten op de kaart te zetten als serieus operaland, is maandagavond op 78-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Haar manager maakte dat dinsdag bekend.

De als Belle Miriam Silverman in Brooklyn geboren zangeres begon haar carrière in de jaren vijftig bij de New York City Opera. In de jaren daarna trad zij op in vrijwel alle gerenommeerde operahuizen van Europa, maar het duurde tot 1975 voor zij haar debuut maakte in de Met, de Metropolitan Opera in haar woonplaats New York. In haar memoires schreef zij dat Rudolf Bing, die daar jarenlang de scepter zwaaide, weinig op had met Amerikaanse zangers, vooral als ze niet in het buitenland waren opgeleid.

In 1980, op 51-jarige leeftijd, zei zij haar zangcarrière vaarwel en begon zij een nieuw leven als zakelijk leider in de New Yorkse muziekwereld. Onder haar leiding introduceerde de City Opera als eerste schermen waarop het publiek in het Engels de tekst van de opera kon volgen. Uiteindelijk werd zij voorzitter van de Met. Als operadiva prijkte Sills op de voorpagina's van bladen als Time en Newsweek. Ook in haar latere carrière bleef de goedlachse zangeres door haar medewerking aan televisieprogramma's een publiekslieveling.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen