Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter krijgt pretpark

Shownieuws

Harry Potter krijgt zijn eigen pretpark. Vanaf 2009 kunnen fans van de tovenaarsleerling zijn wereld betreden in The Wizarding World of Harry Potter.

Harry Potter krijgt zijn eigen pretpark. Vanaf 2009 kunnen fans van de tovenaarsleerling zijn wereld betreden in The Wizarding World of Harry Potter. Het themapark, waar onder meer de tovenaarsschool Zweinstein wordt nagebouwd, komt in het Universal Orlando Resort in de Amerikaanse staat Florida.

De Britse schijfster van de Harry Potter-boeken, J.K. Rowling, staat achter de plannen van Universal en Warner Bros voor het themapark. "De plannen die ik heb gezien, beloven veel goeds", verklaart ze op de website van het nieuwe park. "Ik denk daarom ook niet dat fans van de boeken en de films worden teleurgesteld."

Ontwerper Stuart Craig, die meerdere Oscars won voor de art direction van de Harry Potter-films, is verantwoordelijk voor de aankleding van het park. "Het belangrijkste is dat we vasthouden aan de wereld van Harry Potter, zoals die is weergegeven in de boeken en films."

Met het themapark zal de geest van Harry Potter en zijn vrienden ook na de verschijning van het laatste boek dus nog even blijven voortleven. 'Harry Potter and the deadly hollows' verschijnt op 21 juli. Van de eerste zes boeken uit de fantasyserie gingen wereldwijd meer dan 325 miljoen exemplaren over de toonbank. De verschillende delen verschenen in 64 talen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen