Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eagles voeren Album Top 100 aan

Shownieuws

'Hotel California' van de Eagles is door luisteraars van Radio 2 verkozen tot beste album uit de popgeschiedenis. De Album Top 100 wordt vrijdag uigezonden.

Het album 'Hotel California' van de Eagles is door de luisteraars van Radio 2 verkozen tot beste album uit de popgeschiedenis. Dat heeft de zender, die de nummers uit de Album Top 100 vrijdag uitzendt, donderdag bekendgemaakt. Crosby, Stills, Nash and Young, Fleetwood Mac en The Beatles bezetten de tweede, derde en vierde plaats van de lijst.

Luisteraars van Radio 2 konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete albums. Zeven van de tien albums uit de toptien komen uit de jaren zeventig. Dire Straits, Pink Floyd, Simon & Garfunkel, Queen en U2 zijn in de bovenste regionen van de albumlijst vertegenwoordigd.

De tophonderd wordt uitgezonden ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band'. Dit album van The Beatles staat vierde in de albumlijst. Na de Album Top 100 wordt een special uitgezonden over de legendarische plaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen