Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Premier Balkenende kroont gehandicapte miss

Shownieuws

Premier Balkenende kroont de winnaar van de Mis(s) Verkiezing 2007. Vorig jaar was hij ook al bij de schoonheidwedstrijd voor jonge vrouwen met een handicap.

Minister-president Jan Peter Balkenende kroont volgende week woensdag de winnaar van de Mis(s) Verkiezing 2007. Vorig jaar was de premier ook al van de partij bij de eerste editie van de schoonheidwedstrijd voor jonge vrouwen met een handicap. Hij kroonde toen Roos Prommenschenkel tot winnaar.

De Mis(s)verkiezing is een idee van Lingo-presentatrice Lucille Werner, die zelf licht gehandicapt is. Balkenende juicht het initiatief toe. "Het is voor Nederland belangrijk dat er positieve beeldvorming rond mensen met een handicap is. Deze verkiezing draagt daar zeker een steentje aan bij", wordt hij geciteerd in een persbericht van de Tros.

De anderhalf uur durende show, gepresenteerd door Werner en Jaap Jongbloed, wordt volgende week live uitgezonden vanuit Studio Baarn. Een jury, bestaande uit Irene van der Laar, Wilma Nanninga, Marc de Hond en Jeroen van der Mast, beslist samen met de kijkers wie Mis(s) 2007 wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen