Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe donoren melden zich bij BNN

Shownieuws

De donorshow van BNN is nog niet uitgezonden, of nieuwe donoren melden zich al. Vier mensen boden hun nier aan. Zij zijn naar het donorregister verwezen.

De veelbesproken donorshow van BNN is nog niet uitgezonden, of nieuwe donoren melden zich al bij de jongerenzender. Vier mensen hebben de zender voorgesteld een nier af te staan aan de twee afvallers van de realityshow. Dat heeft BNN donderdag laten weten.

Vrijdag wordt De Grote Donorshow uitgezonden, waarin de terminaal zieke Lisa beslist wie haar nier krijgt. Drie kandidaten die een niertransplantatie nodig hebben, moeten strijden om de gunst van de kijker, die op hen kan stemmen.

Het nieuwe spelconcept van BNN zorgde zowel in binnen- als buitenland voor veel commotie. CDA-Kamerlid Joop Atsma riep op de show te verbieden, PvdA-minister van Cultuur Ronald Plasterk noemde de show ongepast.

De nieuwe aanbiedingen worden door BNN niet serieus genomen. "Wij hebben die mensen doorverwezen naar het donorregister", zegt een woordvoerder donderdag. Een vervolg op de spraakmakende show is uitgesloten. "Dit is een eenmalig iets."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen