Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling twee keer solo in Ahoy

Shownieuws

Gerard Joling staat op 27 en 28 december in Ahoy met zijn soloshow 'Stout en nieuw'. Eerdere speculaties over mogelijke optredens worden hiermee bevestigd.

Gerard Joling staat op 27 en 28 december in Ahoy met zijn soloshow 'Stout en nieuw'. Dat maakte de zanger vandaag bekend. Eerdere speculaties over mogelijke optredens worden hiermee bevestigd. Met 'een groot podium, hysterische kostuums, verbluffende dansers en een verrassende reeks van opzwepende hits' wil hij de Rotterdamse muziekhal op zijn kop zetten.

De 47-jarige artiest, die onlangs met Toppers in Concert zesmaal de Amsterdamse ArenA vulde, lijkt niet te stuiten. Zijn laatste single 'Blijf bij mij', een duet met wijlen André Hazes, staat al zeven weken op de eerste plaats van de Single Top 100. "Met 'No more boleros' is hem dat niet gelukt", stelt Wino Omzigt, de manager van Joling.

Joling probeert zijn succes in Nederland ook in België te verwezenlijken. De zanger heeft een platencontract getekend bij EMI Music Belgium, zo laat Omzigt weten. "We hadden België de laatste tijd een beetje laten verslonzen", zegt hij. "Maar nu het hier zo goed gaat met Gerard, kwamen ze zelf weer aankloppen. Nederlandstalige muziek is daar erg populair."

De hitsingle 'Maak me gek' ligt over twee weken in de Vlaamse cd-winkels. Het gelijknamige album volgt in augustus. Het nieuwe afzetgebied betekent dat Joling de komende tijd vaker op pad is in België. "Hij zal te gast zijn bij een aantal grote televisieshows", meldt Omzigt.

De kaartverkoop voor de concerten in Ahoy Rotterdam gaat donderdag van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen