Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Middleton woonde concert voor Diana bij

Shownieuws

Kate Middleton, de ex-vriendin van prins William, was zondag aanwezig bij het concert dat de Britse prinsen organiseerden ter ere van hun overleden moeder.

(Novum/AP) - Kate Middleton, de ex-vriendin van prins William, was zondag aanwezig bij het concert dat de twee Britse prinsen organiseerden ter ere van hun overleden moeder. Britse media suggereren al langer dat de ex-geliefden zich hebben verzoend. De 25-jarige Middleton, die vijf jaar samen was met de even oude William, zat twee rijen achter haar voormalige geliefde en beiden zochten regelmatig oogcontact.

Chelsy Davy, die al drie jaar de vriendin is van de 22-jarige prins Harry, zat naast haar geliefde en gaf hem voor het oog van de camera's een dikke kus. William en Harry genoten zichtbaar van het grootse evenement in het Londense Wembley-stadion. Het liefdadigheidsconcert, dat plaatsvond op de dag dat Diana 46 jaar zou zijn geworden, werd geopend door Elton John met het nummer 'Your song'. Hij nodigde de prinsen vervolgens uit op het podium. "Hallo Wembley", riepen ze naar de ruim 63 duizend toeschouwers. "Deze avond gaat over alles waar mijn moeder van hield: muziek, dans, liefdadigheid en muziek", zei William.

Artiesten waren in groten getale op komen dagen om de prinses, die tien jaar geleden omkwam in Parijs, te eren. Favorieten van Diana, zoals Elton John, Duran Duran, Rod Stewart en Supertramp, gaven acte de présence. Ook idolen van de prinsen als Pharrell Williams, Kanye west en P. Diddy traden op in het stadion.

Vrouwelijke idolen van de prinsen mochten ook niet ontbreken tijdens het concert. William schudde met zijn heupen, toen Nelly Furtado haar recente hit 'Man Eater' zong. Joss Stone en Fergie brachten hun hits. "Ze hebben een fantastisch feest voor hun moeder georganiseerd", zegt Fergie in het Amerikaanse tijdschrift People. "Ze zou trots op hen zijn geweest."

Natasha Bedingfield, die 'Unwritten' zong, was vol lof over William en Harry. "Je kunt tijdens een herdenking verdrietig zijn, maar zij hebben het een positieve draai gegeven", stelt de blonde zangeres in People. "Het zit in hun bloed."

Nadat Elton John het concert ook afsloot, betraden de prinsen het podium nogmaals om het publiek te bedanken. "Dit was voor ons de perfecte manier om haar te herdenken en dit is ook hoe ze herdacht zou willen worden", aldus William.

Het concert werd in Nederland door 810 duizend mensen bekeken. In 140 landen wereldwijd werd het uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen