Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Deens prinsesje heet Isabella

Shownieuws

De dochter van de Deense kroonprins Frederik heeft de naam Isabella gekregen. De Deense kroonprinses Mary zette het meisje op 21 april ter wereld in Kopenhagen.

(Novum/AP) - De dochter van de Deense kroonprins Frederik heeft de naam Isabella gekregen. De Deense kroonprinses Mary zette het meisje op 21 april ter wereld in een ziekenhuis in Kopenhagen. De baby, het eerste prinsesje in Denemarken sinds 1946, is na haar vader en haar 2-jarige broertje Christian derde in de lijn van troonsopvolging.

Tijdens de baptistische plechtigheid in de kapel van Paleis Fredensborg, ten noorden van de Deense hoofdstad, kreeg Isabella nog drie andere namen: Henrietta, Ingrid en Margrethe. Henrietta is een verwijzing naar de overleden moeder van prinses Mary, Henrietta Donaldson. Ingrid verwijst naar de oma van Frederik en Margrethe is de naam van de Deense koningin, de moeder van de 39-jarige Frederik.

De 35-jarige Mary Donalson, zoals de kroonprinses heette, leerde prins Frederik in 2000 kennen tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Het paar trouwde in 2004 in Kopenhagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen