Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse prinsen zenuwachtig voor herdenkingsconcert

Shownieuws

De Britse prinsen William en Harry zweten peentjes voor het concert dat zij zondag organiseren voor hun overleden moeder Diana. Dat vertelden ze aan BBC News.

(Novum/AP) - De Britse prinsen William en Harry zweten peentjes voor het herdenkingsconcert dat zij zondag organiseren voor hun overleden moeder Diana. "Als het is afgelopen, zijn we waarschijnlijk twee stotterende wrakken", zei de 25-jarige William tijdens een persconferentie, meldt BBC News.

De twee broers overzagen zaterdag de repetities en voorbereidingen in het Londense Wembley-stadion, waar het concert zondagmiddag plaatsvindt. Wereldsterren als Rod Stewart, Tom Jones, Joss Stone en Lily Allen zijn van de partij op wat de 46e verjaardag van prinses Diana zou zijn geweest. Zij kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs.

Eregast Elton John zal naar verwachting zijn hit 'Candle in the wind' zingen, net als tijdens de begrafenis van Diana. De Britse zanger zwoer toen het lied, dat hij oorspronkelijk schreef voor Marilyn Monroe, nooit meer te zingen. "Het is een persoonlijk verzoek van ons", vertelde de 22-jarige Harry aan de pers. "Dus hopelijk wil hij het spelen."

De beveiliging van het grootschalige concert is aangescherpt nadat vrijdag twee bommen onschadelijk werden gemaakt in Londen. Ook de aanslag op het vliegveld in het Schotse Glasgow zorgt voor extra maatregelen. In totaal zijn zeker 450 agenten bij de beveiliging van het evenement betrokken.

Het 'Concert for Diana' wordt in Nederland rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het concert is van 16.55 uur tot 23.00 uur te volgen op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen