Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bassie wil schadevergoeding wegens smaad

Shownieuws

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, heeft aangifte gedaan wegens smaad. Hij is woedend over de aangifte die tegen hem is gedaan wegens mishandeling.

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, heeft aangifte gedaan wegens smaad. Hij is woedend over de aangifte die vorige week tegen hem is gedaan wegens de mishandeling van een 10-jarige jongen. "Ik heb niet geslagen. En niemand aan de oren getrokken", zegt hij zondag in De Telegraaf. "Dit is een reputatieschade van jewelste."

Vorige week stapte een 54-jarige inwoner van Berkel-Enschot naar de politie nadat Van Toor op de plaatselijke kermis aan het oor van zijn zoontje zou hebben getrokken. Een vriendje zou bovendien een klap hebben gekregen, maar daarvan werd geen aangifte gedaan. De beroepsclown was in de veronderstelling dat een van de jongetjes de pruik van zijn hoofd had getrokken, maakte de politie bekend.

De beschuldigingen laten de roodharige grappenmaker niet koud. "Er komt een claim aan van vijfduizend euro die aan een goed doel wordt overgemaakt", kondigt hij in de krant aan. "Dit laat ik niet over mijn kant gaan."

De 71-jarige Van Toor stelt dat hij de jongen in kwestie alleen verbaal een draai om de oren gaf nadat zijn pruik van zijn hoofd werd getrokken. "Ik draaide me om en riep tegen de jongen die dat deed: Hoepel op! Ben jij niet te oud voor deze ongein?"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen