Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker van zanger Linkin Park bekent

Shownieuws

Een Amerikaanse vrouw heeft verklaard schuldig te zijn aan het stalken van Chester Bennington, de zanger van Linkin Park. Ze kan vijf jaar cel krijgen.

(Novum/AP) - Een 28-jarige Amerikaanse heeft voor de rechter bekend dat ze Chester Bennington, de zanger van Linkin Park, heeft gestalkt. Devon Townsend riskeert een celstraf van vijf jaar en een boete van 185 duizend euro. Nog onbekend is wanneer de rechter zijn vonnis uitspreekt.

De voormalige medewerkster van een laboratorium gaf toe dat ze het computersysteem van de Amerikaanse regering heeft misbruikt om de e-mailaccount van de rocker te kraken. Ze hackte bovendien de website van een telecombedrijf om de gegevens van Benningtons mobiele telefoon te achterhalen.

Townsend vertelde dat ze onder meer toegang had tot familiekiekjes van Bennington en zijn vrouw, informatie over een pas gekocht huis, vakantieplannen en correspondentie tussen de advocaat van de band en Warner Bros. Records. "Ik ben naar Arizona gegaan toen ik wist dat Bennington daar was. Toen ik was aangekomen, luisterde ik naar zijn voicemails om er zo achter te komen waar hij zou lunchen of dineren."

Volgens opsporingsambtenaren heeft Townsend de vrouw van Bennington, voormalig Playboy-model Talinda, telefonisch bedreigd. In het huis van de fan in Albuquerque, in de staat New Mexico, trof de politie een verzameling Linkin Park-memorabilia aan, maar ook foto's en berichten die de vrouw uit e-mails van de Benningtons had gekopieerd.

Linkin Park debuteerde in 2000 met het album 'Hybrid Theory'. Van het nieuwe album 'Minutes to midnight', dat vorige maand verscheen, zijn inmiddels meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. 'What I've done' van de rockband is gebruikt voor de trailer van de film 'Transformers', die vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen draait.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen