Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isaiah Washington vindt ontslag rassenkwestie

Shownieuws

Racisme heeft een rol gespeeld bij het gedwongen vertrek van Isaiah Washington uit de hitserie Grey's Anatomy. "Ik gedroeg me niet als een onderdanige zwarte."

(Novum/AP) - Racisme heeft een rol gespeeld bij het gedwongen vertrek van Isaiah Washington uit de hitserie Grey's Anatomy. Dat stelt de acteur in een interview met het Amerikaanse weekblad Newsweek. Daarin zegt hij dat 'iemand de donkere stem van een zwarte man hoorde en doodsbang werd'. En dat was volgens hem het begin van het einde van zijn aandeel in de show.

Washington kwam eerder dit jaar in opspraak nadat hij collega T.R. Knight een flikker had genoemd. Om aan te tonen dat hij niets tegen homo's heeft en spijt had van zijn uitspraak bood hij aan in therapie te gaan en zich in te zetten voor de homogemeenschap, zegt hij. Maar alle pogingen om het goed te maken ten spijt, aan het eind van het seizoen moest hij het veld ruimen.

En daar baalt Washington behoorlijk van. "Mijn fout is dat ik echt dacht dat zwarte mensen ook een tweede kans krijgen. Daar heb ik me flink in vergist." Ook zegt hij dat zijn weigering zich op de werkvloer te gedragen als een onderdanige zwarte de oorzaak van het probleem was. "Ik praat niet alsof ik net van de plantage kom, wat voor sommige mensen misschien moeilijk is geweest", sneert hij.

Washington vertelt verder dat een medewerkster van de show hem heeft verteld dat veel mensen bang voor hem waren. Zelf vindt hij het belachelijk dat alleen iemands aanwezigheid al tot angst kan leiden.

De Amerikaanse zender ABC, die verantwoordelijk is voor het ontslag van de acteur, liet eerder al weten dat het gedrag van Washington 'onacceptabel' was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen