Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé en Hudson grote winnaars BET Awards

Shownieuws

'Dreamgirls'-actrices Beyoncé Knowles en Jennifer Hudson zijn dinsdag de grote winnaars geworden bij de BET Awards. Ze wonnen allebei twee prijzen.

(Novum/AP) - 'Dreamgirls'-actrices Beyoncé Knowles en Jennifer Hudson zijn dinsdag de grote winnaars geworden bij de BET Awards. De prijzenshow voor bekende en populaire zwarte acteurs, musici en atleten wordt jaarlijks georganiseerd door het Amerikaanse televisiestation Black Entertainment Television (BET).

Beyoncé werd uitgeroepen tot de beste r&b-artiest en won de prijs voor beste videoclip voor haar liedje 'Irreplaceable'. Hudson won in de categorieën beste nieuwkomer en beste actrice voor de rol van Effie in 'Dreamgirls'. Eerder dit jaar kreeg ze daar ook de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor.

Forest Whitaker won voor zijn rol in 'The last king of Scotland' de prijs voor beste acteur en Gnarls Barkley werd uitgeroepen tot beste muziekgroep. Basketballer LeBron James mocht de award voor sportman van het jaar mee naar huis nemen en tennisster Serena Williams werd sportvrouw van het jaar.

De oeuvreprijs ging naar zangeres Diana Ross en ook was er een ereprijs voor wijlen soullegende James Brown, die werd geëerd als grondlegger van de hiphop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen