Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation strijdt tegen kindermisbruik

Shownieuws

Met de nieuwe single 'Frozen' vraagt Within Temptation aandacht voor misbruik van kinderen. De opbrengst van de single is voor een goed doel.

Met de videoclip bij de nieuwe single 'Frozen' vraagt Within Temptation aandacht voor huiselijk geweld en misbruik van kinderen. Niet alleen staat het onderwerp centraal in de clip, de opbrengst van de single wordt gedoneerd aan Child Helpline International, een netwerk van kinderhulplijnen in 150 landen.

Zangeres Sharon den Adel wil het thema onder de aandacht brengen omdat slachtoffers vaak hun hele leven onder de gevolgen lijden. "Het is nog steeds een enorm probleem binnen onze huidige maatschappij, dat in onze ogen te weinig publiekelijk wordt besproken", zegt ze op de website van de band.

Den Adel zegt dat ze zich beter bewust is geworden van het onderwerp sinds ze zelf moeder is. "Je kunt je niet voorstellen dat jouw eigen kind dit zou worden aangedaan en dat maakt het nog pijnlijker te weten dat het veel voorkomt."

'Frozen', dat afkomstig is van het nieuwe album 'The heart of everything', is met ingang van dinsdag te zien op de website van de band en op de muziekzenders MTV en TMF.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen