Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Deal RTL en Tien is rond'

Shownieuws

Tien gaat over naar RTL. Dat meldt Broadcast Magazine naar aanleiding van een kopie van een internetpagina van RTL. Er zou een sportkanaal komen: RTL 10.

Tien, de zender van John de Mol, gaat over naar RTL. Dat meldt de website van vakblad Broadcast Magazine naar aanleiding van een speciale website die RTL Nieuws heeft gemaakt, maar waarnaar niet kan worden gelinkt. "Nu Tien onderdeel wordt van RTL Nederland staat het Nederlandse medialandschap wederom compleet op zijn kop. De deal met John de Mols Tien/Talpa luidt een nieuw hoofdstuk in voor RTL", is daarop te lezen. De site is inmiddels uit de lucht gehaald.

Volgens Broadcast Magazine, dat een link heeft geplaatst naar de tijdig gemaakte kopie van de RTL-pagina, wordt de samenwerking bezegeld met een sportzender: RTL 10. Beide zenders hebben al veel sportprogramma's die nu kunnen worden ondergebracht in een kanaal.

Verder zou het volgens het vakblad logisch zijn als succesvolle Tien-programma's als Gooische Vrouwen en Deal or No Deal naar RTL 4 gaan. Expeditie Robinson en De Gouden Kooi zouden een plek moeten krijgen op RTL 5.

Volgens een woordvoerster van RTL Nederland gaat het niet om een officiële aankondiging, maar om een dossier dat voor RTL Nieuws ter voorbereiding was aangelegd. Dat is gebruikelijk voor nieuwsorganisaties om te doen, zegt zij. RTL en Tien zouden zich nog altijd in de onderhandelingsfase bevinden. In dat stadium zou het te vroeg zijn om te spreken over de inhoud en lengte van een mogelijke deal. Tien laat weten dat er nog geen sprake is van een contract met RTL.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen