Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ilse DeLange werkt aan nieuwe nummers in Londen

Shownieuws

Engeland is momenteel muzikaal interessanter dan Amerika, vindt Ilse DeLange. De zangeres heeft dan ook in Londen twee nieuwe nummers geschreven.

Ilse DeLange, die tot voor kort steeds naar de VS ging om nieuwe nummers te schrijven, vindt Engeland muziek gezien momenteel interessanter dan Amerika. Onlangs toog ze naar Londen om twee nieuwe liedjes neer te pennen voor een nieuw album. "Maar het is nog te vroeg om te zeggen wanneer dat er komt."

In de nieuwe nummers is een duidelijk Brits geluid te herkennen, zegt de 30-jarige zangeres. Te denken valt dan aan Amy Winehouse en James Morrison. "Een van de liedjes is een vrij up-tempo, rockachtig nummer. Het andere is een popliedje, ook wel een beetje Beatles-achtig. Op geen enkele manier wil ik me daar ooit mee vergelijken, het gaat om bepaalde akkoorden die herkenbaar zijn."

Het initiatief om Ilse naar Londen te halen, kwam van het Engelse filiaal van haar platenmaatschappij Universal. "Daar kwamen ze met twee schrijvers op de proppen, Steve Robson en Martin Brammer, die ook met James Morrison hebben samengewerkt aan die fantastische plaat. We hebben twee dagen geschreven en daar zijn dus twee liedjes uit voortgekomen, een heel goede score. Ik ben er zo blij mee dat ik hoop dat ik snel terugkan."

De nummers hebben de titels 'Stone' en 'Nothing left to break' meegekregen, verklapt DeLange. "Die laatste gaat erover dat je het in een moeilijke situatie niet zover moet laten komen dat echt alles kapot gaat. Je kunt beter eerder een beslissing nemen. Of je in een relatie blijft of niet. Te lang wachten is niet goed."

En dat is niet uit het leven gegrepen, lacht DeLange. "Ik ben veel te gelukkig in de liefde om helemaal uit mezelf van die zielige liefdesverdrietliedjes te schrijven." De blondine gelooft er niet in dat je alles waar je over zingt ook zelf moet hebben meegemaakt. "Stel je voor zeg, dat zou wat zijn. Het gaat wel zo dat als mensen in mijn omgeving het moeilijk hebben, ik die pijn ook voel."

DeLange brak in 1998 door met het album 'World of Hurt', dat ze in Nashville opnam. Haar vierde en laatste album, 'The great escape', kwam vorig jaar uit. Voor de plaat werkte ze samen met de bekende Amerikaanse producer Patrick Leonard, die eerder produceerde voor Elton John en Madonna. Vorige week kwam de vierde single van het album uit, 'Reach for the light'. Ilse DeLange trad zondag op tijdens het Pinkpopfestival in Landgraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen