Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Right Said Fred gewond bij optocht Moskou

Shownieuws

Richard Fairbrass, de zanger van Right Said Fred, is gewond geraakt bij een demonstratie voor homorechten in Moskou. De muzikant liep zondag mee in de optocht.

Richard Fairbrass, de zanger van Right Said Fred, is gewond geraakt bij een demonstratie voor homorechten in Moskou. De kale muzikant liep zondag mee in een optocht van actievoerders, die opkwamen voor de rechten van homoseksuelen in Rusland. Dat meldt BBC News.

De Britse zanger, bekend van het nummer 'I'm too sexy', was samen met zijn broer Fred in de Russische hoofdstad voor een optreden. Hij werd door tegenstanders van de demonstranten op zijn neus geraakt. Op een foto van het Franse persbureau AFP is te zien hoe het gezicht van de zanger met bloed is besmeurd.

Naar schatting verhieven honderd actievoerders zondag hun stem in Moskou. De demonstranten probeerden een petitie te overhandigen aan de burgemeester van de stad, die een eerder geplande demonstratie had verboden. De demonstratie had moeten plaatsvinden ter gelegenheid van het feit dat homoseksualiteit veertien jaar geleden uit het Russische strafboek werd verwijderd.

Volgens aanwezigen van de optocht, onder wie politici uit Duitsland, Italië en Rusland, werden al snel na aanvang enkele demonstranten opgepakt door de politie. Ook werden de actievoerders belaagd door tegenstanders van homorechten. Volgens ooggetuigen sloegen zij in op de demonstranten en bekogelden zij hen met eieren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen