Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iggy Pop haalt uit naar Britse bandjes

Shownieuws

Iggy Pop heeft op Pinkpop uitgehaald naar de Britse bandjes die de hitparades bestormen. Aangenomen werd dat hij doelde op Razorlight en Snow Patrol.

Iggy Pop heeft tijdens zijn optreden op Pinkpop uitgehaald naar de jonge Britse bandjes die de laatste jaren de hitparades bestormen. "Soms gaat het goed met je, soms gaat het slecht. Soms ben je een kleine Engelse jongen met een hit", sneerde de Amerikaanse punkrocker vanaf het podium. Aangenomen werd dat hij daarmee doelde op bands als Razorlight en Snow Patrol, die zondag eveneens op Pinkpop speelden.

Opvallend was wel dat de leden van Razorlight en Snow Patrol speciaal naar het hoofdpodium van Pinkpop waren gegaan om het optreden van Iggy & The Stooges te bekijken. Razorlight speelde 's ochtends op hetzelfde podium. Snow Patrol mocht er na Iggy aantreden.

Veel Pinkpop-bezoekers waren zondag speciaal naar Landgraaf gekomen om de 60-jarige Iggy te zien optreden. Het punkicoon, gestoken in zijn karakteristieke spijkerbroek en met zijn al even karakteristieke ontblote bovenlijf, kreeg de festivalweide met speels gemak op zijn hand. Zo nodigde hij het publiek volgens jarenlange traditie uit het podium te beklimmen, waar vooral mannelijke toeschouwers direct gehoor aan gaven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen