Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rekenwonder Loewenstein zwaait af bij Stones

Shownieuws

Rupert Loewenstein, de boekhouder van The Rolling Stones, stopt na 37 jaar met zijn werkzaamheden voor de band. Hij wordt niet vervangen en blijft advies geven.

Rupert Loewenstein, de boekhouder van The Rolling Stones, stopt na 37 jaar met zijn werkzaamheden voor de band. Dat meldt persbureau UPI. Loewenstein hielp de Britse band weer in het zadel toen deze dreigde failliet te gaan. In de tijd dat hij de geldzaken beheerde heeft de groep anderhalf miljard euro verdiend.

Loewenstein, ook bekend als de menselijke rekenmachine, had nog nooit van de band gehoord toen Jagger hem de baan aanbood. De band liet weten de boekhouder niet te vervangen. Loewenstein voorziet de rockers nog wel van financiële adviezen.

Loewenstein, die prins is van het Duitstalige Liechtenstein, was tot 1971 bankier in Londen. Hij trad aan bij de Stones nadat zij problemen hadden gehad met verschillende managers. Loewenstein regelde de breuk met manager Allen Klein. De Stones vonden dat ze te weinig overhielden aan de verkoop van hun platen, terwijl anderen wel rijk werden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen