Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Warner komt op voor Tasmaanse duivel

Shownieuws

Warner Bros. steunt een fonds dat de Tasmaanse duivel voor uitsterven wil behoeden. Het dier is de inspiratie geweest voor het bekende animatiefiguurtje Taz.

(Novum/AP) - Filmmaatschappij Warner Bros. is in de bres gesprongen voor de Tasmaanse duivel. Het vleesetende buideldier vormde de inspiratie voor Taz, een van de bekendste figuurtjes van de animatieafdeling Looney Tunes. Nu het beestje, dat alleen nog op het Australische eiland Tasmanië voorkomt, met uitsterven wordt bedreigd kan de filmmaatschappij dat niet zomaar laten gebeuren.

Warner heeft met de Australische regering afgesproken dat het voortaan een deel van de opbrengst van dvd's over Bugs Bunny en Daffy Duck, waarin Taz een rol speelt, schenkt aan een fonds dat opkomt voor de Tasmaanse duivel. Van elke verkochte dvd gaat één Australische dollar, ongeveer zestig eurocent, naar het goede doel.

De Tasmaanse duivel wordt bedreigd door een besmettelijke vorm van kanker, die de beesten onder meer doorgeven als ze elkaar bijten. Sinds de uitbraak van de ziekte in de jaren negentig is de populatie gehalveerd. Ongeveer tachtig procent van de beestjes sterft aan de ziekte als ze ermee zijn besmet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen