Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stukjes van bruidsjurk Diana te koop

Shownieuws

Fans van prinses Diana kunnen een stukje van haar bruidsjurk bezitten. Voor 1500 euro krijgen kopers een stukje stof bij een boek over de jurk.

Ware fans van wijlen prinses Diana kunnen een stukje van haar legendarische bruidsjurk in bezit krijgen. Wie een speciale editie van een koffietafelboek over de reusachtige jurk koopt, krijgt daarbij een stukje jurk van tien vierkante centimeter. Dat meldt de Britse krant The Times zaterdag.

In 'A dress for Diana', dat vorig jaar werd uitgebracht, vertellen modeontwerpers David en Elizabeth Emanuel het verhaal achter de sprookjesjurk. Voor een kleine 1500 euro krijgen kopers een stukje van de jurk in kwestie. Als alle duizend exemplaren van de speciale editie over de toonbank gaan, zijn de ontwerpers bijna 1,5 miljoen euro rijker.

De voormalige echtelieden David en Elizabeth ontkennen zich schuldig te maken aan lijkenpikkerij. "Het is niet een stukje van haar", verwijst Elizabeth naar de prinses, die tien jaar geleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk. "Het is een stukje van de dag en van de tijdsgeest."

Het huwelijk van Diana en prins Charles werd op 29 juli 1981 door miljoenen mensen via de televisie gevolgd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen