Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddy Zoëy dringt Madurodam binnen

Shownieuws

Eddy Zoëy is donderdagnacht Madurodam binnengedrongen. De presentator plaatste een maquette van de BNN-studio, als eerbetoon aan Bart de Graaff.

Eddy Zoëy is donderdagnacht het miniatuurpark Madurodam binnengedrongen. Dat meldt de Haagse politie. De presentator plaatste een maquette van de BNN-studio, in het kader van het eerbetoon dat de zender vrijdag aan Bart de Graaff brengt. De oprichter van de jongerenzender overleed vijf jaar geleden.

Samen met zestien anderen was de 40-jarige Zoëy over het hek van het park geklommen. "Aan de rand van het stadje, bij Den Bosch, hebben ze een grote maquette neergezet", bevestigt Marianne de Nooijer, een woordvoerder van Madurodam. "Maar die was in zulke slechte staat en ook nog eens op een veel te grote schaal, dat we die gelijk hebben weggehaald."

Hoewel Madurodam niet blij was met de ludieke actie, wordt geen aangifte gedaan tegen de televisiemaker. "Er is niets gestolen of vernield", licht De Nooijer toe. "Als ze iets van BNN in het park willen is dat misschien best mogelijk, maar dan moeten ze dat wel via de officiële weg aanvragen. We willen niet dat straks iedereen hier over de muur klimt om een maquette te dumpen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen