Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anton Corbijn dubbel in de prijzen in Cannes

Shownieuws

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn is op het filmfestival van Cannes twee keer in de prijzen gevallen met zijn debuutfilm 'Control', over Ian Curtis.

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn is op het filmfestival van Cannes twee keer in de prijzen gevallen met zijn debuutfilm 'Control'. De film krijgt vrijdagavond de Europas Cinemas Label voor beste Europese film en de Prix Regard Jeune, voor de bijdrage die de film levert aan het culturele leven van jongeren. Dat meldt een woordvoerder van La Quinzaine des Réalisateurs, de categorie waarin de film meedeed.

'Control' is in Cannes met een staande ovatie ontvangen en wordt door filmcritici van over de hele wereld bejubeld. Het zwart-witportret van Joy Division-zanger Ian Curtis, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, is inmiddels aan meer dan tien landen verkocht.

Zondag maakt Corbijn kans op nóg een prijs. Dan kan hij voor zijn werk de Gouden Camera winnen voor de beste debuutfilm die in Cannes is vertoond. Op 4 oktober gaat 'Control' draaien in de Nederlandse bioscopen.

Anton Corbijn is bij het grote publiek vooral bekend van de videoclips en foto's die hij maakte van de Ierse band U2. Vorig jaar ontwierp hij ook het logo voor de stad Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen