Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Campina wint opnieuw strijd om Peer Mascini

Shownieuws

Het spotje waarin Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst voor Cono is vrijdag opnieuw door de rechter verboden. Het zou verwarrend zijn voor de consument.

(Novum/Betten) - Het spotje waarin acteur Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst voor zuivelfabrikant Cono is vrijdag opnieuw door de rechter verboden. Eerder deze maand oordeelde de rechter in Den Bosch al in een kort geding dat door Campina was aangespannen dat de campagne niet meer mag worden uitgezonden.

De uitzending van de reclamecampagne met Mascini werd verboden omdat er verwarring zou kunnen ontstaan bij consumenten. Door Mascini in de hoofdrol te casten van de Cono-commercial zou de suggestie worden gewekt dat Beemsterkaas door Campina wordt gemaakt.

De acteur speelde in de jaren negentig de hoofdrol in een reeks commercials van Campina voor Melkunie. Hierin figureerde ook een koe, gravend naar een bot, rijdend in een motorzijspan en op een luchtbed in een zwembad. Mascini maakte zich onsterfelijk met de slogan 'Ik heb nog zo gezegd: geen bommetje', die landelijk bekend werd.

De rechter in Haarlem noemde de nieuwe Cono Beemsterkaas-commercial een kopie van deze reclamecampagnes van Campina. De laatste heeft laten weten blij te zijn met de uitspraak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen