Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bartdag bij BNN

Shownieuws

Het is vijf jaar geleden dat Bart de Graaf overleed. Daarom brengt het digitale 101.TV vrijdag een eerbetoon aan het brein achter de jongerenzender.

Het is precies vijf jaar geleden dat Bart de Graaff overleed en daarom brengt het digitale themakanaal van BNN, 101.TV, vrijdag de hele dag een eerbetoon aan het brein achter de jongerenzender. Ook de website van BNN doet mee. Daar kan vrijdag niet worden gechat of geweblogd, maar zijn alleen de originele programma's te zien die De Graaff maakte. "Want je weet pas wat je mist, als het er niet meer is", meldt de site.

Op de site staat verder dat iedereen besefte dat De Graaff geen 100 zou worden en dat de BNN'ers daarom wisten wat ze zouden gaan missen. "Zijn humor, zijn wilskracht en zijn talent, om maar eens wat te noemen. Bart is dood. Maar Bart's Neverending Network blijft bestaan. We gaan door op zijn Barts: grappig, gewaagd en aangrijpend."

Op Nederland 3 zijn vrijdag eveneens de oude programma's van De Graaff te zien, maar 'gereanimeerd' en gepresenteerd door de huidige gezichten van BNN. Zo gaat Sophie Hilbrand op bezoek bij Dennis van der Geest voor het programma 'Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken' en presenteert Ruben Nicolai de show B.O.O.S.

Bart de Graaff richtte in 1997 Bart's News Netwerk op, dat na zijn door werd omgedoopt tot Bart's Neverending Network. Hij stierf in 2002 op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van een nierziekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen