Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Tom Sizemore veroordeeld in drugszaak

Shownieuws

Tom Sizemore is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden. De acteur wordt opgesloten omdat hij in mei werd gearresteerd met metamfetamine op zak.

(Novum/AP) - Tom Sizemore is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden. De acteur wordt opgesloten omdat hij vorige maand werd gearresteerd met metamfetamine op zak. Daarmee schond hij de proeftijd die hem was opgelegd in 2004, toen hij al eens werd veroordeeld voor bezit van de verboden drugs.

De politie vond de 'crystal meth', zoals de drugs in de volksmond wordt aangeduid, begin mei nadat er melding was gemaakt van een opstootje bij een hotel in Californië. Een vriend van Sizemore zou ruzie hebben gemaakt met een werknemer van het hotel. In een auto buiten het hotel zat de 45-jarige acteur, die volgens de politie onder de invloed van drugs leek. In zijn wagen werden twee zakjes metamfetamine en enkele rookpijpjes gevonden.

De rechter zei maandag de gevangenisstraf als laatste redmiddel te zien voor de drugsverslaafde acteur, die bekend is van films als 'Saving private Ryan' en 'Black Hawk down'. "Hij heeft elk denkbaar afkickprogramma gevolgd, en toch zit hij weer hier", verklaarde zij. "Hij heeft het voorrecht van een proeftijd geschonden en hoort daarom achter de tralies."

Volgens zijn advocate zal een celstraf haar cliënt echter niet helpen om over zijn probleem heen te komen. Ze kondigde aan in hoger beroep te gaan. Ook vriend en collega Martin Sheen, die bij de zitting aanwezig was, betwijfelt of Sizemore geholpen is met een celstraf. "Ik denk niet dat de gevangenis een ideale plek is voor iemand die in de greep is van een drugs- en alcoholverslaving."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen