Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morgan Freeman speelt Nelson Mandela

Shownieuws

Morgan Freeman gaat Nelson Mandela spelen in 'The human factor'. De film, die ook geproduceerd wordt door de acteur, is gebaseerd op het boek van John Carlin.

Morgan Freeman gaat de rol van Nelson Mandela spelen in 'The human factor'. De film, die ook geproduceerd wordt door de acteur, is gebaseerd op het boek 'The human factor: Nelson Mandela and the game that changed the world'. Dit boek van de Britse auteur John Carlin komt binnenkort uit.

Het verhaal speelt zich af rond het wereldkampioenschap rugby dat in 1995 in Zuid-Afrika werd gehouden, kort nadat de apartheid was afgeschaft. Mandela gebruikte het evenement als verzoeningsmiddel tussen zwart en blank. Toen Zuid-Afrika won, overhandigde president Mandela, gekleed in het tenue van het nationale team, de beker aan de blanke aanvoerder Francois Pienaar.

Freeman vertelt in een interview met het filmblad Variety dat hij het project vorig jaar heeft besproken met Mandela. De acteur voelt zich vereerd dat hij de man die hij zo bewondert mag vertolken. "Ik ken Nelson Mandela al een tijdje persoonlijk en ik heb een enorme bewondering voor zijn aandeel aan deze wereld."

Het is nog niet bekend wanneer de opnamen voor de film van start gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen