Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stratenmaker op Zee live op de Parade

Shownieuws

De liedjes uit De Stratenmakeropzeeshow, de jeugdserie uit de jaren zeventig, zijn te horen op het rondreizende theater de Parade. Ook komt er een album uit.

De liedjes uit De Stratenmakeropzeeshow, de roemruchte jeugdserie uit de jaren zeventig, zijn te horen op het rondreizende theater de Parade. Ze worden uitgevoerd door een nieuwe generatie popartiesten, onder wie Michiel Flamman van Solo en Roos Rebergen, beter bekend als zangeres Roosbeef. In het najaar komt ook een album met de liedjes uit.

De Stratenmakeropzeeshow werd tussen 1972 en 1974 uitgezonden bij de Vara. Onder anderen Aart Staartjes, Wieteke van Dort en Joost Prinsen speelden erin mee. Destijds werd er schande van gesproken dat het programma schuttingtaal bevatte en de verhouding tussen kind en ouder op zijn kop zette. Zo werden onderwerpen behandeld als seks en echtscheidingen en werden woorden als pies en poep niet geschuwd.

De nieuwe uitvoering van de liedjes uit de beruchte kindershow zijn van 11 tot en met 15 juli te horen op de Parade in Den Haag, van 20 tot en met 24 juli in Utrecht en van 12 tot en met 17 augustus in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen