Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono onderscheiden om inzet voor Afrika

Shownieuws

U2-voorman Bono krijgt de Liberty Medal voor het onder de aandacht brengen van de medische en economische problemen in Afrika. Het gaat om 75.000 euro.

(Novum/AP) - U2-voorman Bono krijgt de Liberty Medal voor het wereldwijd onder de aandacht brengen van de medische en economische problemen in Afrika. De medaille wordt jaarlijks toegekend door het Amerikaanse National Constitution Center aan mensen die visie tonen en vrijheid nastreven.

Bono en de door hem opgerichte organisatie Debt Aids Trade Africa (Data) krijgen de prijs in september uitgereikt in Philadelphia. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van bijna 75 duizend euro verbonden, dat wordt gedoneerd aan Data.

Het National Constitution Center is een non-profitorganisatie die de steun wil vergroten voor de ideeën en waarden die de Amerikaanse grondwet vertegenwoordigt. De Liberty Medal wordt sinds 1989 uitgereikt. Zes van de eerder onderscheiden personen wonnen later de Nobelprijs voor de Vrede. Vorig jaar ging de onderscheiding naar de Amerikaanse oud-presidenten George H. Bush en Bill Clinton voor hun liefdadigheidswerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen