Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fats Domino geeft eerste concert na Katrina

Shownieuws

Fats Domino heeft zaterdag opgetreden in New Orleans. Het was zijn eerste optreden sinds hij twee jaar geleden werd getroffen door orkaan Katrina.

(Novum/AP) - Fats Domino heeft zaterdag voor het eerst opgetreden sinds hij bijna twee jaar geleden een van de slachtoffers van orkaan Katrina werd. Dat deed hij in een uitverkochte club in zijn woonplaats New Orleans.

De nu 79-jarige Domino verloor in augustus 2005 vrijwel al zijn bezittingen toen Katrina New Orleans trof. Onder meer zijn piano's en zijn gouden en platina platen gingen verloren. Zelf werd hij met een boot uit zijn huis gehaald, nadat hij aanvankelijk als vermist was opgegeven.

Het concert van zaterdag was georganiseerd door de stichting Tipitina's, die speciaal is opgericht om door de orkaan getroffen muzikanten te helpen. Een kwart van de opbrengst van het concert wordt gebruikt om het huis van Domino op te knappen. Het is nog altijd niet bewoonbaar, maar de muzikant hoopt er later dit jaar weer in te kunnen trekken.

Domino werd zaterdag vergezeld door saxofonist Herbert Hardesty, met wie hij al sinds de jaren veertig muziek maakt. Ze speelden klassiekers als 'Blueberry hill', 'Blue monday', 'Ain't that a shame' en 'Walkin' to New Orleans' voor een uitzinnig publiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen