Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman Polanski beent weg bij persconferentie

Shownieuws

Roman Polanski is zondag weggelopen tijdens een persconferentie op het filmfestival in Cannes. De regisseur vond dat er 'nietszeggende vragen' werden gesteld.

(Novum/AP) - Roman Polanski heeft voor opschudding gezorgd op het filmfestival in Cannes. De regisseur liep zondag weg tijdens een persconferentie omdat hij vond dat de aanwezige journalisten 'nietszeggende vragen' stelden. Polanski en bijna dertig collega's als Wong Kar-wai, Wim Wenders en Alejandro Gonzalez Inarritu kwamen bijeen voor de persconferentie. Zij vertonen allemaal een korte film op het festival.

Verschillende vragen gingen over de toekomst van de film in het digitale tijdperk. Dit leek de 73-jarige regisseur te irriteren. Op een gegeven moment pakte hij de microfoon en viel hij uit naar de aanwezige journalisten. "Het is een schande dat jullie zulke armzalige, nietszeggende vragen stellen. Ik denk de computer jullie tot dit niveau heeft doen dalen. Het lijkt jullie niet meer te interesseren wat er in de filmwereld gebeurt", zei hij. "Eerlijk gezegd lijkt het me daarom beter als we nu gewoon gaan lunchen."

Hierop stond de regisseur, die in 2002 in Cannes werd onderscheiden met een Gouden Palm voor 'The pianist', op en liep hij de zaal uit. Geen van de andere regisseurs volgde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen