Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mexicaanse regisseurs bundelen krachten

Shownieuws

De Mexicaanse reggiseurs Guillermo del Toro, Alfonso Cuaron en Alejandro Gonzales Inarritu beginnen een productiemaatschappij. Ze noemen die Cha Cha Cha.

(Novum/AP) - De drie Mexicaanse regisseurs die begin dit jaar Hollywood hebben opgeschud met zestien Oscarnominaties hebben hun krachten gebundeld. Guillermo del Toro, Alfonso Cuaron en Alejandro Gonzales Inarritu richten een productiemaatschappij op met hulp van de Amerikaanse filmmaatschappij Universal Pictures.

De filmmakers noemen hun productiebedrijf Cha Cha Cha. De komende tijd willen ze vijf films produceren. In enkele daarvan wordt Spaans gesproken. Universal Pictures betaalt de producties en distribueert de films vervolgens wereldwijd.

Guillermo del Toro regisseerde het afgelopen jaar 'Pan's labyrinth', die genomineerd was voor zes Oscars en er drie mee naar huis nam. Alejandro Gonzales Inarritu is de man achter 'Babel', dat zeven keer genomineerd was, onder meer voor beste film en beste regisseur. Alfonso Cuaron maakte met zijn 'Children of men' kans in drie categorieën.

Volgens Universal behoren de drie Mexicanen tot de belangrijkste filmmakers van het moment. "Ze staan voor het belang dat het publiek wereldwijd hecht aan culturele diversiteit", verklaart David Linde, een van de topmannen van het filmconcern.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen